JADŁOSPIS ŻYWIENIOWY  Drukuj Zapisz

JADŁOSPIS ŻYWIENIOWY      Od 18.09.2023 r. do 29.09.2023 r.

 

Dni

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

18.09.2023r

Bułka, chleb mieszany, masło naturalne, pasta rybna z serkiem naturalnym, ogórek kiszony. Herbata owoce lasu. (laktoza, gluten)

Żurek z kiełbasą i jajkiem ze śmietaną z majerankiem.(seler, gorczyca, gluten, laktoza, jaja ) Pieczywo jasne i razowe.(gluten) Makaron z białym serem ze słoniną.(gorczyca, laktoza, gluten) Kompot wieloowocowy.  Nektarynka.

Paluszki z sezamem.(gluten)

Wtorek

19.09.2023r

Bułka, chleb mieszany, masło naturalne, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ogórek zielony. Herbata z cytryną (laktoza, gluten)

Krupnik ryżowy z koperkiem.(seler, gorczyca, gluten) Pieczywo jasne i razowe. (gluten) Ziemniaki, kotlet z fileta kurczaka z żółtym serem.(gorczyca, laktoza, jaja) Pomidor z cebulką. Kompot ze śliwek.

Banan.

Środa

20.09.2023r

Bułka, chleb mieszany, masło naturalne, kiełbasa żywiecka, pomidor. Herbata.(laktoza, gluten

Zupa koperkowa ze śmietaną .(seler, gorczyca, gluten, laktoza) Pieczywo jasne i razowe.(gluten) Fasolka po bretońsku z kiełbasą z koncentratem pomidorowym.(gluten, gorczyca) Pieczywo jasne i razowe.(gluten) Kompot ze śliwek. Banan 

Serek bakuś.(laktoza)

Czwartek

21.09.2023r

Bułka, chleb mieszany, masło naturalne, dżem morelowy. Kakao na mleku.(gluten, laktoza) Cząstki jabłka.

Zupa z czerwoną soczewicą z majerankiem.(gorczyca, gluten, seler) Pieczywo jasne i razowe.(gluten) Ziemniaki, kotlet mielony. (gluten, gorczyca, jaja) Buraczki duszone ze śmietaną.(laktoza) Kompot z jabłek.

Wafle ryżowe ze słonecznikiem. (gluten)

Piątek

22.09.2023r

Bułka, masło naturalne, płatki ryżowe na mleku, cząstki banana.(laktoza, gluten)

Zupa pieczarkowa ze śmietaną z natką pietruszki.(seler, gorczyca, gluten, laktoza) Pieczywo jasne i razowe. (gluten) Pyzy z mięsem ze słoniną.(gluten, gorczyca) Surówka z kiszonej kapusty z marchewką z olejem. Kompot z jabłek.

Sok malina- marchew.

Poniedziałek

25.09.2023r

Bułka, chleb mieszany, masło naturalne, pasztet drobiowy, papryka. Herbata z cytryną.(gluten, laktoza)

Zupa szczawiowa ze śmietaną z natką pietruszki.(gorczyca, gluten, seler, laktoza) Pieczywo jasne i razowe.(gluten) Ziemniaki, jajko w sosie śmietanowo – musztardowym.(gluten, gorczyca, laktoza, jaja) Kompot wieloowocowy. Gruszka.

Ciastka zbożowe.(gluten)

Wtorek

26.09.2023r

Bułka, chleb mieszany, masło naturalne, serek naturalny, pomidor. Kawa zbożowa na mleku.(laktoza, gluten)

Kapuśniak mazurski z majerankiem.(gluten, seler, gorczyca) Pieczywo jasne i razowe. (gluten) Ziemniaki, kotlet z fileta kurczaka panierowany.(gorczyca, gluten jaja) Surówka z ogórka zielonego ze szczypiorkiem z olejem. Kompot ze śliwek.

Mus owocowo- warzywny.

Środa

27.09.2023r

Bułka, chleb mieszany, masło naturalne, polędwica sopocka, ogórek zielony. Herbata malinowa.(gluten, laktoza)

Zupa z fasolką szparagową ze śmietaną z natką pietruszki.(gluten, seler, laktoza, gorczyca) Pieczywo jasne i razowe.(gluten) Naleśniki z białym serem z cukrem pudrem.(gluten, laktoza , jaja) Kompot ze śliwek.

Jogurt naturalny z płatkami zbożowymi.(gluten, laktoza)

Czwartek

28.09.2023r

Bułka, masło naturalne, płatki owsiane z żurawiną na mleku. Cząstki jabłka.(gluten, laktoza)

Zupa kalafiorowa ze śmietaną z natką pietruszki.(gluten, seler , gorczyca, laktoza) Pieczywo jasne i razowe. (gluten) Kasza jęczmienna, schab pieczony w sosie własnym. (gluten, gorczyca) Surówka z czerwonej kapusty ze śmietaną. (laktoza) Kompot z jabłek.

Wafle kukurydziane. (gluten)

Piątek

29.09.2023r

Bułka, chleb mieszany, masło naturalne, ser żółty, pomidor. Kakao na mleku.(gluten, laktoza)

Kapuśniak z białej kapusty z koncentratem pomidorowym z majerankiem.(gluten, seler, gorczyca, laktoza) Pieczywo jasne i razowe.(gluten) Ziemniaki, ryba smażona panierowana.(gluten, jaja) Surówka z marchwi z chrzanem i śmietaną.(gorczyca, laktoza) Kompot z jabłek. Gruszka.

Baton zbożowy.(gluten)

 

Opracował: Małgorzata Michałowska Zatwierdził: Joanna Wawruch

 

Uwaga ! Pogrubioną czcionką zaznaczono produkty będące alergenami zgodnie z Rozporządzeniem PE i Rady UE nr1169/2011 w sprawie przekazywania informacji na temat żywności.  Jadłospis może ulec zmianie z przypadków technologicznych lub losowych. Szczegółowe informacje znajdują się u intendentki.

 

Powrót