Jadłospis żywieniowy od 27.03.2023 r. do 07.04.2023 r. Drukuj Zapisz

Jadłospis Żywieniowy

Od 27.03.2023r. do 07.04.2023r.

Dni

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

27.03.2023r.

Bułka, chleb mieszany, masło naturalne, pasztet drobiowy, pomidor. Herbata cytrynowa. (gluten, laktoza)

Żurek z kiełbasą i jajkiem z śmietaną z majerankiem. (seler, gorczyca, laktoza, jaja) Pieczywo jasne i razowe. (gluten)

Makaron z białym serem ze słoniną. (gluten, laktoza) Kompot z jabłek. Gruszka.

Mus owocowy jabłkowy. (gluten)

Wtorek

28.03.2023r.

Bułka, płatki owsiane na mleku z rodzynkami. (gluten, laktoza) Cząstki banana.

Zupa z czerwonej soczewicy z majerankiem. (gluten, seler) Pieczywo jasne i razowe. (gluten) Kasza bulgur, schab pieczony w sosie własnym. (gluten) Surówka z czerwonej kapusty ze śmietaną. (laktoza) Kompot z jabłek.

Ciastka zbożowe. (gluten)

Środa

29.03.2023r.

Bułka, chleb mieszany, masło naturalne, szynka pieczona, ogórek zielony. (gluten, laktoza) Herbata z cytryną.

Zupa z zielonym groszkiem ze śmietaną z natką pietruszki. (seler, gorczyca, laktoza) Pieczywo jasne i razowe. (gluten) Ziemniaki , gołąbki z mięsa mielonego z ryżem i białą kapustą. (gorczyca, gluten) Banan. Kompot z jabłek.

Jogurt owocowy. (laktoza)

Czwartek

30.03.2023r.

Bułka, chleb mieszany, masło naturalne, dżem morelowy. Kawa zbożowa na mleku. Cząstki jabłka. (laktoza, gluten)

Kapuśniak mazurski z majerankiem. (seler, gorczyca, gluten) Pieczywo jasne i razowe. (gluten) Ziemniaki, kotlet z fileta kurczaka z żółtym serem. (gorczyca, laktoza, jaja) Surówka z kapusty pekińskiej z papryką, kukurydzą z olejem. Kompot z truskawek.

Banan.

Piątek

31.03.2023r.

Bułka, chleb mieszany, masło naturalne, pasta rybna z serkiem naturalnym z cebulką. (gluten, laktoza, ryba) Herbata malinowa.

Barszcz ukraiński ze śmietaną z majerankiem. (gorczyca, gluten, seler, laktoza) Pieczywo jasne i razowe. (gluten) Ryż z dżemem i śmietaną. (laktoza, gluten) Kompot z jabłek. Kiwi.

Wafle ryżowe. (gluten)

Poniedziałek

 03.04.2023r.

Bułka, chleb mieszany, masło naturalne, plaster sera białego z miodem. Herbata z cytryną.

(gluten, laktoza)

Krupnik jęczmienny z koperkiem. (seler, gorczyca) Pieczywo jasne i razowe. (gluten) Makaron, filet z kurczaka ze szpinakiem i śmietaną. (gorczyca, gluten, laktoza) Kompot truskawkowy. Jabłko.

Mus o smaku truskawkowym.

Wtorek

 04.04.2023r.

Bułka, masło naturalne, płatki kukurydziane z mlekiem. (gluten, laktoza) Cząstki banana.

Zupa brokułowa ze śmietaną z natką pietruszki. (seler, gorczyca, laktoza) Pieczywo jasne i razowe. (gluten) Kasza gryczana, gulasz mięsny. (gluten, gorczyca) Surówka z ogórka kiszonego z olejem. Kompot wieloowocowy.

Sok owocowy, baton zbożowy.(gluten)

Środa

05.04.2023r.

Bułka, chleb mieszany, masło naturalne, wędlina gotowana drobiowa, ogórek kiszony. Herbata z cytryną. (gluten, laktoza)

Zupa szczawiowa ze śmietaną z natką pietruszki. (seler, gorczyca, laktoza) Pieczywo jasne i razowe. (gluten) Pierogi ruskie ze słoniną. (laktoza, gluten, jaja) Surówka z marchwi z pomarańczą z olejem. Kompot z jabłek. Gruszka.

Jogurt naturalny z płatkami zbożowymi. (gluten laktoza)

Czwartek

06.04.2023r.

Bułka, chleb mieszany masło naturalne, ser żółty, pomidor. Kawa zbożowa na mleku. (gluten, laktoza)

Zupa zacierkowa z majerankiem. (gluten , seler, gorczyca, jaja) Pieczywo jasne i razowe. (gluten) Ryż, potrawka z kurczaka ze śmietaną z natką pietruszki. (gluten, laktoza) Surówka z ogórka kiszonego z olejem. (gorczyca) Kompot wieloowocowy.

Paluszki z sezamem. (gluten)

Piątek

07.04.2023r.

Bułka, masło naturalne, jajko gotowane, papryka. (laktoza, gluten) Herbata malinowa.

Zupa koperkowa ze śmietaną. (laktoza, seler, gorczyca) Pieczywo jasne i razowe. (gluten) Ziemniaki, paluszki rybne pieczone. (ryba, gluten) Surówka z kiszonej kapusty z marchewką z olejem. Kompot wieloowocowy.

Sok owocowo- warzywny.

 

Opracował: Małgorzata Michałowska

Zatwierdził: Joanna Wawruch

 

Uwaga ! Pogrubioną czcionką zaznaczono produkty będące alergenami zgodnie z Rozporządzeniem PE i Rady UE nr1169/2011 w sprawie przekazywania informacji na temat żywności.

Jadłospis może ulec zmianie z przypadków technologicznych lub losowych. Szczegółowe informacje znajdują się u intendentki.

 

 

 

 

Powrót